Релакс

Може ли хотел без релакс? Сигурно може, но ние разполагаме с външен басейн и вътрешна зона с класическа сауна, парна баня и билкова сауна, като оборудването към тях е изключително модерно и професионално и идва от Естония. Да не забравим и инфраред седалките и разбира се масажите.

Infinity pool

Гостите на хотела могат да се възползват от нашия външен „infinity“ басейн с гледка към река Дунав.

Класическа, суха сауна

Температура на въздуха 80 – 100 градуса и влажност 5 – 10 %

Сауната е оборудвана с печка от ново поколение, разполагаща със сместел за въздуха. Смесителя смесва горещия въздух от високата част на сауната с по – студения от ниската. Това изравняване на температурата позволява по – продължително ползване на сауната без да се натоварват сърцето и целия организъм. В основата на сауната има солни топчета, които при преминаване на вече смесения въздух през тях, отделят частици и насищат помещението със солни частици / много полезни при вдишване.

За много от нас сауната е място, където да се отпусне след дълъг ден или седмица, но редовната употреба на сауна има множество ефекти върху нашето физическо и психическо здраве.

  • Помага за подобряване на кръвообращението и намаляване на кръвното налягане, което от своя страна намалява риска от инсулт и инфаркт.
  • Намалява болката, особено хронични състояния като артрит, подобрява здравето на кожата чрез увеличаване на кръвообращението и подпомага изхвърлянето на токсините.
  • Подобрява имунитета, тъй като спомага за намаляване на възпалението и увеличаване на производството на бели кръвни клетки.
  • Може да помогне за изгаряне на калории и насърчаване на загуба на тегло.
  • Проучванията показват, че редовната употреба на сауна може да намали риска от деменция и болестта на Алцхаймер. Освен това, използването на сауна е свързано с подобрена когнитивна функция при по-възрастни хора.
  • Намалява стреса и тревожността, използването на сауна може да помогне за отпускане на тялото и намаляване на нивата на стрес, което води до подобрено психическо благополучие. Използването на сауна може да подобри умствената яснота, фокуса и концентрацията, както и качеството на съня.
  • Освен това, използването на сауна може да бъде и приятна социална дейност, тъй като много хора обичат да се събират в сауна, за да разговарят и да се отпуснат.

Хубаво е при използване на сауната да се сяда и/или ляга върху хавлия.

Билкова, арома сауна

Температура на въздуха 60 – 70 градуса и влажност 30 – 40 %.

Сауната е оборудвана с печка от ново поколение, разполагаща със сместел за въздуха, който смесва горещия въздух от високата част на сауната с по-студения от ниската. Това изравняване на температурата позволява по-продължително ползване на сауната без да се натоварват сърцето и целия организъм. В основата на сауната има солни топчета, които при преминаване на вече смесения въздух през тях, отделят частици и насищат помещението със солни частици / много полезни при вдишване /.

Арома сауна се основава на терапевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Тя е идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла, които подсилват ефекта на обикновената суха сауна. Вдишването на лавандула или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища.

Хубаво е при използване на сауната да се сяда и/или ляга върху хавлия.

Парна баня

Температура 40 – 50 градуса и влажност 80 – 100 %

Парната баня спомага за отваряне на дихателните пътища, което подобрява дишането. Благодарение на влажната топлина от парната баня, лигавиците на тялото се отварят и това води до значително облекчаване на състояния като астма, синузит и бронхит.

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата. През кожата преминават около 30% от отпадъците в тялото ни. Тук е ролята на парната баня – горещата влажна пара спомага за отваряне на порите, предизвиква обилно изпотяване, което води до по-лесно освобождаване на задържани токсини в тялото. В резултат ще имате мека, гладка и чиста, леко порозовяла кожа, която не само ще чувствате прекрасно, но и ще изглежда много добре.
Ползите от детоксикацията на организма са неоспорими и далеч не стигат само до по-добрият външен вид. Детоксикацията е мощно средство за подмладяване на организма. Пречистващото ѝ действие облекчава работата на органите в целия организъм.
Терапиите с парна баня действат много релаксиращо и имат изключително благотворен ефект върху нервната система. Благодарение на топлата пара се подобрява кръвоснабдяването в цялото тяло.

Премахва мазнините и мъртвите клетки – влагата освежава и тонизира тялото. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират. Терапиите с парна баня действат релаксиращо и са изключително благоприятни за нервната система.

Инфраред седалки

Инфраред седалките са оборудвани с излъчватели ново поколение.

Инфрачервената светлина е ефективно средство за естествено лечение и профилактика, като действа директно върху кожата. Лъчите проникват от 2 до 7 сантиметра и не влияят на хората със сърдечни проблеми или на тези с високо кръвно налягане.

Кожата, съединителната тъкан както и подкожните мазнини, мускули, сухожилия са органите, които първо се затоплят под въздействието на инфрачервената светлина. Тя стимулира здравословното изпотяване на тялото, при което организмът се освобождава от вредните отрови, токсини, метали, от клетките се изхвърля и натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества през порите, от кожата се отделят и мъртвите клетки.
Също така инфрачервената светлина намалява болката и напрежението в мускулите, укрепва кардиоваскуларната система, гори калории и помага за отслабване.

Масажи

Избор от прекрасни масажи и процедури за лице и тяло. Използваме професионална, висок клас козметика, а масажистката е кинезитерапевт с дългогодишен опит.

Bononia Estate Winery & Resort

Незабравима почивка на брега на река Дунав, с чаша хубаво вино в ръка