‚Деня на река Дунав‘ пакет

 28 – 30 юни

По повод денят на река Дунав, честван на 29 юни, ние от Бонония Естейт заедно с виненият експерт Иван Македонски сме ви подготвили един по-различен уикенд, в който преплитаме настоящето и миналото.

Иван Македонски е български винен експерт, дегустатор и консултант.

Възпитаник е на УХТ – Пловдив, правил е обучения в различни винарни в България и Европа (Испания, Италия, Германия, Гърция и др.). Специализира лозарство и винарство в Испания.

През последните 10 години води курсове на различна винена тематика в CASAVINO. Реализира майсторски класове и авторски проекти, свързани с виното и неговата култура. Част е от разширения панел за финалните дегустации на DiVino TOP 50 за 2023 г

На 29.06 ще се понесем по вълните на Дунава и ще се оставим по течението, за да срещнем всички онези лозя, които ще бъдат наш пристан. Ще се върнем назад във времето, за да проследим историята по тези места и да видим, къде сме били и къде сме сега. За границите на възможностите, за бита и времето, в които виното е било движеща сила. За познанието, културата и живота, за това да развиваш своята страна и да се гордееш с нея. Повече от всякога.

Програмата включва:

Мастър клас и дегустация „По Вълните на Дунава“ с български вина, чиито лозя и изби са в непосредствена близост.

*Ще бъде разделено на 2 части и ще се дегустират 12 вина. Участието включва и материали за записки, вода, хляб и мезета от месни производители. Всичко това с красива гледка към река Дунав.

Art Wine Dinner „Истории от Видин“, авторски проект специално създаден за Бонония Естейт.

* петстепенна гурме вечеря с авторски ястия, вдъхновени от историята на района през далечната 1920 г.;
* специално подбрана селекция вина от Bononia Estate;
* музикална среда;
* визии и сцени по романа „Битието“ на Владимир Зарев и филма „Дървото на живота“.

Истории от Видин“ е кулинарно-винен проект (вечеря-спектакъл), създаден специално за Бонония Естейт, като част от „Денят на река Дунав“, честван на 29 юни. В него са преплетени културни сюжети и линии, разказващи за миналото и историята на района около Видин.
Изследване на връзката на човека с мястото, с родното. Завръщане към корените и изконното. Към началото на нашето истинско европейско присъствие и възможността да го задържим и развиваме. И всичко това през очите на виното днес, такова каквото го искаме, търсим и правим…

Ценови условия и отстъпки:

Мастър клас и дегустация ‚По Вълните на Дунава‘ – 74 лв./на човек /вкл. вино, вода, материали за записки, малка чинийка с мезета/;
Art Wine Dinner ‚Истории от Видин‘, авторски проект специално създаден за Бонония Естейт – 210 лв./на човек;

При резервация за 2 нощувки Мастър клас и дегустация ‚По Вълните на Дунава‘ е комплимент;
При резервация на 1 нощувка активностите се заплащат;
Участието в Art Wine Dinner е задължително при резервиране на нощувка на 29.06.2024;
Нощувките са на редовни цени. Резервиралите ВИП апартамент или мезонет получават допълнителни комплименти.

За повече информация и резервации тел. + 359 882 362 623 или hotel@bononiaestate.com